RASVA RUOKAVALIOSSA

rasva

Minulla oli nuorempana todella paha rasvakammo, mikä johtui luonnollisesti syömishäiriöstäni. Rasva oli kirosana ja muistan kun yritin aina poistaa esim. jauhelihojen paistorasvan tuputtelemalla jauhelihan talouspaperissa ennen lautaselle laittamista. En voinut tietenkään käyttää voita leivän päällä ja juuston piti olla sitä 5% polaria. Kaiken täytyi olla light tai muuten mistään ei tullut mitään. En yhtään kyseenalaistanut […]

Lue lisää

AAMUPALA - NELJÄ SUOSIKKIANI

aamupala

Aamupala on mielestäni päivän tärkein ateria. Kehomme on ollut paastotilassa yön yli ja aamupala toimii näin ollen aineenvaihdunnan herättelijänä. Omasta suhtautumisestani aamupalaan, siitä miten surkeassa jamassa aamiaisen nauttiminen oli ja mikä se nykyään on, voit käydä lukemassa  täältä(avaa linkin uudelle välilehdelle). Aamupala antaa poweria päivään - neljä suosikkiani: 1.Kaurapuuro Kaurapuuro on kerrassaan suussasulavaa manteli- tai kauramaitoon […]

Lue lisää

JOULU - AHDISTUKSEN VAI ILON JUHLA?

Joulu on suurten tunteiden aikaa. Päällimmäinen mielikuva joulusta on sellainen ilon ja mukavien perinteiden juhla. Tai niin minä olen nähnyt joulun koko lapsuuteni ajan. Nyt vanhempana olen kuitenkin alkanut pohtimaan suhdettani jouluun ja pakko myöntää, että olen hieman jopa ahdistunut. Ei sillä, että olisin joku Grinch, vaan rakastan kyllä joulun tunnelmaa. Silti kaikki se joulun […]

Lue lisää

Tattarijauho leivonnassa - herkulliset muffinit (GL)

Aiemmin minulle ei olisi tullut mieleenkään kokeilla leivonnassa tattarijauhoja. Tattarijauho on makunsa puolesta melko voimakas, mutta minusta se toimii erinomaisesti leivonnassakin. Varsinkin pähkinäinen maku ja tattari ovat oiva yhdistelmä, joka toimii varmasti. Tattarijauho on ravinteikas ja sopii hyvin myös yhdistettynä muihin jauhoihin. Minä olen jo jonkun aikaa korvannut kaikki vehnäjauhot joko kaura-, manteli- ja kurpitsansiemenjauholla. […]

Lue lisää