“HYI KAMALA KUN OOT ISO NYKYISIN”

Saan valtavasti ihanaa palautetta, mutta ajoittain joukkoon eksyy myös niitä negatiivisia. Viime aikoina ne negatiiviset kommentit ovat koskeneet juurikin minun painoani ja kokoani. Ja mikä hassuinta, painoa koskevat kommentit ovat tulleet syömishäiriöpostaukseeni, ihan kuin postauksessa olevat kuvat olisivat vertailukelposia siihen mitä olen nykyisin. Mediassakin esille nostetun syömishäiriöpostauksen pääset lukemaan täältä. 

Kuva: Neea Poutanen

“Hyi kamala kun oot iso nykyisin”

En tiedä onko kommentoijan tarkoitus yrittää polkea itsetuntoni alas pönkittämällä omaa itsetuntoaan, vai mikä kyseisten kommenttien takana on tarkoituksena? Olen aiemmin kirjoittanut SoMe-kiusaamisesta täällä ja olenkin sitä mieltä, että koen ilkeät ihmiset ikään kuin opettajina; he opettavat minulle millainen en ainakaan itse halua olla. Nuorempi minä olisi ottanut itseensä moisista kommenteista, mutta nykyisin ymmärrän tai ainakin yritän ymmärtää, että haukkujalla itsellään on paha olla. Kommentit menevät siis toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Kuva: Neea Poutanen

Haluan puhua SoMe -kiusaamista vastaan - uskalla olla juuri sinä

Juuri SoMe -kiusaaminen onkin puhuttanut minua paljon viime aikoina ja mielelläni puhun aiheesta, koska koen asian tärkeäksi. Haluan kannustaa kaikkia hyväksymään toisemme sellaisina kuin olemme ja kannustaa kaikkia kehittämään itsetuntoa järkevämmillä keinoilla kuin toisten alas polkemisella. Toisen ihmisen haukkuminen kertoo vain haukkujasta itsestään ja siitä, ettei tällä ole kaikki hyvin. 

“Huomiohuoraat”

Joku on myös väittänyt, että “huomiohuoraan” netissä “länkyttämällä” syömishäiriötaustastani. Minä en näe asiaa huomiohuoraamisena, vaan pikemminkin haluan olla varoittavana esimerkkinä muille. Haluan myös luoda toivoa. Oli sitten kuinka huono tilanne tahansa, aina on mahdollisuus parantua, kunhan itse päättää niin. Minulla oli alkava rasvamaksa, luuntiheys laski alle normaalin ja veriarvot olivat päin puuta. Olin kamalassa oksentamisen oravanpyörässä, mutta minä selvisin. Helppoa se ei ollut, mutta kaiken vaivan arvoista. Huomasin jossain vaiheessa myös, että osasin kääntää häpeäni voitoksi. Miksi häpeäisin syömishäiriötaustaani, kun voin hyödyntää sitä auttamalla muita ihmisiä. Haluan jakaa omakohtaisia kokemuksia, jakaa ajatuksia miten minä saavutin positiivisen kehonkuvan ja sain huonon itsetunnon paranemaan. 

Kuva: Aleksi Jalava / Ilta-Sanomat

Uuden ajan Fitnessmalli  2017 -voittajat

Fitnessmalli 2017 - kilpailuun osallistuminen oli yksi elämäni parhaimmista päätöksistä ja mahtavaa nähdä, että kova työ palkittiin ja pääsin voittajakolmikkoon. Me pääsemme yhdessä rikkomaan perinteisiä sääntöjä siitä, että fitnessmallin pitäisi olla matalalla rasvaprosentilla varustettu nainen. Mahtavaa saada kannustaa ihmisiä hyväksymään itsensä sellaisena kuin on ja muistuttaa, että liika peiliin tuijottaminen ei ole hyväksi. Hyvinvointi ja kauneus lähtevät sisältäpäin.

Super tiimi <3 Kuva: Tommi Mankki

 

PS: Jos et jostain syystä nähnyt finaaliamme, nyt se on näkyvillä Ilta-Sanomien netissä. Videon pääset näkemään täältä.

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Saatat myös pitää näistä julkaisuista...

6 comments

  1. kenekään ulkonäköä ei saisi kommentoida mitä järkeä? ei se auta! en ymmärrä näitä ihmisiä. älä välitä.

    1. Moi ninna!

      Niimpä, ulkonäön kommentoinnissa ei ole järjen häivähdystä. En ymmärrä myöskään!

      Kiitos kommentistasi ihana <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *