Fitnessmallin vatsamakkarat

Rehellisesti sanottuna ensimmäinen reaktioni nähtyäni nämä kuvat oli “joo muuten kivat, mutta poistoon vaan, koska vatsamakkarat”. Olen kehopositiivisuuden puolestapuhuja, olen ylpeä vartalostani ja suurimman osan ajasta olen sinut itseni kanssa. Olen kuitenkin ihminen ja kamppailen täysin samojen asioiden kanssa, kuin muutkin. Minullakin on epävarmuuksia, jotka nostavat päätään aina toisinaan, mutten anna niiden hallita elämääni.

Mitkä sitten ovat vartalossani niitä epävarmuuksia? Olen aina ollut kaikista epävarmin keskivartalostani, jonne on aina päässyt kertymään pienikin ylimääräinen rasva ja sieltä se rasva alkaa  myös viimeisenä palamaan. Muutama viikko sitten joku näki vielä asiakseen kommentoida anonyyminä kuvaani Instagramissani “hyi mikä selluliittivatsa” (kuvan voit katsoa täältä). Ei maailmaani siihen kaatunut, mutta ei tuollainen tietenkään kivalta tuntunut. Lainatakseni Saara Sarvasta: “Ainoa ihminen, jonka tulisi tuntea pisto sydämessään sen takia mitä paskaa netissä kirjoitetaan, on se nimimerkin taakse piiloutuva anonyymi.”.

Googletin itseni ja haetuin lause oli “anni vallius paino”.

Ja ei, se ei mene niin, että jos naama on näkynyt pari kertaa lehtien sivuilla, osallistut fitnessmalli -kilpailuun ja kirjoitat julkista blogia, niin kaikki arvostelu pitää kestää hymyssä suin. Kukaan ei voi myöskään oikeuttaa rumaa käytöstään ja haukkumistaan periaatteella: “no kun se on asettunut julkisesti arvosteltavaksi”.

Jos olisin kuunnellut sitä epävarmaa Annia ja joka pienen hetken mietti jonkun tuntemattoman ihmisen mielipidettä ja näkemystä siitä minkälainen “fitnessmalli” pitäisi olla, olisin ehkä jättänyt nämä kuvat julkaisematta, arvostelun pelossa. Tämä on kuitenkin minä, Fitnessmalli 2017 -finalisti kaikkien muhkuroiden ja muotojen kera. En voi, en jaksa, enkä halua pitää itsestäni vain jonkinlaista tekaistua imagoa, jossa jätetään kaikki inhimillisyys pois ja jokaisesta kuvasta on virheet muokattu pois.

Niitä jota vatsamakkarani häiritsevät, voivat olla katsomatta.
Simple as that.

Let your smile change the world, but don’t let the world change your smile.

Kuva: Janica Grönqvist
Vaatteet: Zeropoint
Foamroller: Triggerpoint

Seuraa myös:
Instagram @avatraining
Snapchat @annivall
Facebook www.facebook.com/anni.personaltraining
Tilaa kanavani Youtubessa: avatraining

Saatat myös pitää näistä...

23 comments

 1. Ihme kommentteja oot kyl saanu! Mun mielestä sun kuvat on tosi hyviä! Niistä näkee terveen ja luonnollisen kropan! 🙂 On se kumma nykyään kun ei saa maha(makkarat) näkyä, tai jos näkyy niin sithän sitä ollaan heti raskaana tms.. 😀

  1. Kiitos! <3 Tosiaan suurimmalla osalla meistä kuitenkin on jonkinlainen "makkara" siellä vatsassa, niin luulisi, että se ei ole niin ihmeellinen juttu 😉

 2. Olet upea nainen ja esikuvani,olet sitä mihin minä nyt pyrin omassa elämässäni. En halua enkä pysty enää saavuttamaan mitään “fit fitness look” -tyyliä,vaan haluan päästä normaalipainoon,naiselliseen olemukseen ja oloon. Sinä olet juuri sitä. Upea!

 3. Sun kuvat ja blogi on ihania! Parasta kun olet tollanen normaalikokoinen 🙂 Nykyään kun kaikkien pitäisi olla, sellasia langanlaihoja missejä. Huoh.

 4. Sulla on upean terveen näköinen keho, ja näytät onnelliselta. Antaa niiden apinoiden huudella, vaikka tiedän että se on helpommin sanottu kuin tehty. Kiitos tästä postauksesta!

 5. Samaistun täysin vatsamakkaraongelmaan, vaikka en ole todellakaan iso kokoinen. Ja se ongelma on aina ollut. Samoiten vatsassa hengaileva selluliitti, mut pepussa ei sit pahemmin ookaan niin kuin monella muulla 😀 mulla ainakin päivän aikana muuttuu vatsan ulkonäkö hyvin radikaalisti riippuen mitä syön ja mitä puen päälleni. Kiitos tästä postauksesta, ehkä osaan itsekin olla armollisempi itselleni.<3

 6. No huh huh, kivoja kommentteja..Tsemppiä sulle, antaa vaan selluliitti näkyy reitistä, vatsa ankarat vyötäröllä ja Nauru rypyt naamalla. Pääasia että itse nautimme olosta me ja elämästämme. 😊

 7. Jep jep… voin kertoa, että omalla kohdalla kävi niin, että lähdin tänä kesänä ulkomaille sensongin ajaksi töihin ja sain nyt jälkeenpäin kuulla että HR pomo, joka oli minut palkannut kuvien ja cvni perusteella olikin “pettynyt” minuun, koska en olin kuulemma lihava. Sanottakoon, että olin hieman shokissa asian kuultuani, sillä olen tosiaan about saman ruumiinrakenteen omaava 176cm pitkä nainen, joka syö terveellisesti, treenaa salilla 4krt viikkoon… tuli sellainen olo, että sillä ihmisellä on sairas kuva ihmisistä, jos mua lihavaksi sanoo 😄✌🏼 Tiedostan oman heikkouteni ja teen töitä sen eteen, en väitä olevani timmi tai muuta, mutta mulla on muotoja ja niistä myös näkee että niitä on hiottu salilla. Hetken olin vihainen, sitten taas tajusin että miksi mä edes mietin sellasta? Mies rakastaa mun kroppaa ja mä kyllä kans. Ja niin sinäkin ja moni muu! Ja se on tärkeintä, eikä niiden muiden ihmisten järjettömät kommentit 😉✨

  1. Eikä, ihan uskomatonta! Ainut todellakin kenen pitäisi tuntea pisto sydämessään on tuo HR pomo, hyi. Olet kaunis juuri tuollaisena <3

 8. Jokaisella ihmisellä on tuossa asennossa vatsamakkarat, vaikka rasvaa ei olekaan. Suurin vatsamakkarahan tuossa on iho, iho menee “makkaroille”, kun asento on tuo. Mitään vikaa ei kuvassa ole.

 9. Hei!
  Luin surullisena saamasi kommentin.
  Ihana kun olet terveen ja normaalin näköinen kaunis nainen!
  Tuollaiset puheet ja arvostelut saat unohtaa.
  Maailman kuva on niin vääristynyt nykyisin kuvamuokkauksilla yms. että normaali ihmiskuva on unohtunut!
  Ole ylpeä itsestäsi! Ihanaa syksyä ja terveyttä elämääsi.

 10. En yleensä selaa blogeja enkä ota osaa mihinkään keskusteluun/palstaan, mutta kun tänne eksyin niin pakko tähän on sanoa että tuollaiset heitot ovat niin kaukaa haettuja että täytyy olla jollakin todella huono olla itsensä kanssa. Erittäin hyvännäköinen ja -muotoinen vartalo, olisikin mielenkiintoista nähdä kuva tuonkin sellukommentin heittäjästä 🙂 Vielä kun saisin itsekin tehtyä enemmän työtä omani eteen!

 11. Sun maha on ihana. Ja oot kaikilla muillakin tavoilla ihana. Mitä ihmettä me voitais tehdä, jotta anonyymitkin ihmiset sais kurottua itselleen selkärankaa jonka avulla ei tarttis jokaista kateudenpistoa huudattaa auki loukkaamalla toisia somessa? Se on niin väärin!

 12. Boom Anni!!! Mielettömän hyvä kirjoitus!!! Käsitys normaalista ihmisvartalosta on nykyihmisille täysin tuntematon käsite ja ikävä kyllä tätä asiaa ei muuta millään tavalla photoshopatut mainoskuvat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *